Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αντιπυρική Περίοδος 2010

Oι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ θα μετέχουμε στο ΣΝΟ (Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο) την Δευτέρα 29 Μαρτίου, όπου θα αναπτυχθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.
οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ κατέθεσαν, στον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, πλήρη φάκελο υλικού και μελών που θα διαθέσουν για την επιτήρηση του τομέα 5 του Σέιχ-Σου, μια περιοχή που καλύπτουν κάθε αντίστοιχη περίοδο τα τελευταία χρόνια.
Η συνεπής ανταπόκριση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ στην περιφρούρηση της εν λόγω περιοχής είχε σαν αποτέλεσμα, πέρυσι, στον άμεσο εντοπισμό και στην υποστήριξη των Πυροσβεστών για την αντιμετώπιση φωτιάς που απείλησε κατοικημένη περιοχή στο Πανόραμα.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ στα πλαίσια της συνεργασίας με σύλλογο υλοτόμων της Χαλκιδικής και κατόπιν σχετικής άδειας του Δασαρχείου, θα διενεργήσουν εκπαιδευτικές ασκήσεις κοπής δένδρων για την δημιουργία αντιπυρικών διαδρόμων, κατάλληλων για αναχαίτιση και περιορισμό δασικών πυρκαγιών που πλήγουν ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια τον δασικό πλούτο της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου