Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Καταστροφικός σεισμός 6,2 στην L'Aquila της Ιταλίας.

Επέστρεψαν απο την Ιταλία, τα μέλη της εθελοντικής διασωστικής και ανθρωπιστικής οργάνωσης «Έλληνες Διασώστες».
L'Aquila Earthquake RESCUE GR

Μια ευέλικτη ομάδα 3 εκπαιδευμένων και έμπειρων διασωστών, διέθεσε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της, με τη συνδρομή ηχοεντοπιστικού μηχανήματος, τύπου Delsar Lifedetector στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον πολύ ισχυρό σεισμό της 6ης Απριλίου. Ο σκοπός μας ήταν άμεσα, μέσα στο 1ο 24ωρο, να βρισκόμαστε στο πεδίο και να συνεισφέρουμε στο έργο των ερευνών.

L'Aquila Earthquake RESCUE GR

Η αποστολή πέταξε στην Ρώμη μέσω Αθηνών με την Aegean Airlines. Απο εκεί, νοίκιασε minivan και οδικώς προσέγγισε την πόλη L'Aquila, όπου δήλωσε την συμμετοχή της στον τοπικό αρμόδιο φορέα της Πολιτικής Προστασίας (LEMA) και έθεσε το δυναμικό της στην διάθεση του.

L'Aquila Earthquake RESCUE GR

L'Aquila Earthquake Italy

H αποστολή, εκτός του εξειδικευμένου εξοπλισμού είχε επίσης να προσφέρει, σε περίπτωση Διεθνούς βοήθειας, την οργάνωση του Συντονιστικού Κέντρου στο πεδίο (OSOCC On-Site Operations Coordination Centre), αφού 2 απο τα μέλη της είναι ειδικά εκπαιδευμένα απο τα Ηνωμένα Έθνη για τον σκοπό αυτό.

L'Aquila Earthquake Italy

Για την επιστροφή στην Ελλάδα, η αποστολή μεταφέρθηκε απο την πόλη L'Aquila στην Ρώμη, με van των Προσκόπων της Ιταλίας και απο την Ρώμη πέταξε πάλι με τα φτερά της Aegean Airlines για Αθήνα και μετά Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε το προσωπικό της Aegean Airlines για την βοήθεια και υποστήριξη που μας παρείχε σε όλη την φάση μεταφοράς μας προς και από την Ρώμη.

06/04/09
Θεσσαλονίκη - Αθήνα 0117 16:00
Αθήνα - Ρώμη 0652 18:25
08/04/09
Ρώμη - Αθηνα 0651 11:10
Αθηνα - Θεσσαλονίκη 0120 16:00

Ευχαριστούμε την κα. Βέτα Μπαλτουμά "ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΕΤΑ ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ" για την ευγενική της χορηγία, που κάλυψε τα έξοδα της μεταφοράς της αποστολής μας στην Ιταλία.

Ευχαριστούμε το Σώμα Προσκόπων της Ιταλίας και ιδιαίτερα τον φίλο μας Paolo για όλη την υποστήριξη και εξυπηρέτηση που μας παρείχε.

RGR_IMG_7833
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της οργάνωσης που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή. Είναι γνωστό πως μια επιχείρηση συντελείται απο τα μέλη της αποστολής και απο τα μέλη που από την βάση, την υποστηρίζουν. Η επιτυχής ολοκλήρωση μιας επιχείρησης είναι αποτέλεσμα όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου