Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007

Σχολείο 2007. Πρώτες Βοήθειες


28 Μαρτίου 2007
Σχολείο 2007. Πρώτες Βοήθειες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

Σχολείο 2007 Πρώτες Βοήθειες

21 Μαρτίου 2007
Στιγμιότυπα από τα μαθήματα ...Πρώτων βοηθειών



Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
7 Μαρτίου - 24 Ιουνίου




















Η διασωστική και ανθρωπιστική, μη Κυβερνητική Οργάνωση ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, διοργάνωσε το 1ο Σχολείο Βασικών Γνώσεων με σκοπό την στελέχωση της επιχειρησιακής ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Η επιχειρησιακή ομάδα μας, δρα σε καταστάσεις έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων σε: Ανοικτές περιοχές: δηλαδή σε μη αστικές περιοχές, χαμηλού, μέσου και μεγάλου υψομέτρου. Ερείπια: δηλαδή σε αστικές ή μη περιοχές όπου μετά από καταστροφή (φυσική ή ανθρωπογενή) αγνοούνται συνάνθρωποι μας, εγκλωβισμένοι σε ερείπια.




Παρουσιάστηκαν και εφαρμόστηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες : * Δομή ομάδας επιχείρησης * Διεθνές σύστημα – Φορείς διαχείρισης κρίσεων * Διεθνή πρότυπα διαδικασιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε καταστροφές * Διεθνές σύστημα σήμανσης και σημάτων * Σεισμοί – Πλημμύρες – Κατολισθήσεις – Τεχνολογικά ατυχήματα * Χάρτες - Πυξίδα - GPS * Τακτικές έρευνας σε ανοικτές περιοχές * Τακτικές έρευνας σε ερείπια * Διείσδυση σε ερείπια - Τρόποι - Εξοπλισμός * Πρώτες Βοήθειες * Βασικές αρχές Ναυαγωσωστικής ( Θεωρία-Πρακτική) * Οι τηλεπικοινωνίες σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης * Χρήση των σκυλιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης * Mετεωρολογία * Χρήση σχοινιών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης Η παρακολούθηση του σχολείου ήταν δωρεάν.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

EUROPEAN OSOCC TRAINING COURSE.

EUROPEAN OSOCC TRAINING COURSE.

6-8 Μαρτίου 2007,

Kuopio Finland
Οι Διευθυντές Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ συμμετείχαν στο Ευρωπακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα OSOCC, που διοργάνωσε το FSCC (Field Coordination Support Section) του OCHA (OFFICE FOR THE COORDINATION OF HUMANITARIAN AFFAIRS) των Ηνωμένων Εθνών και φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Φιλανδίας, στους χώρους του Emergency Services College / Crisis Management Centre στο Kuopio.

Το OSOCC (On-Site Operations Coordination Centres) είναι το συντονιστικό κέντρο στο πεδίο των επιχειρήσεων, και η εγκατάσταση και λειτουργεία του είναι μια από τις αρμοδιότητες μιας Διεθνής ομάδας βοήθειας που καταφθάνει στη πληγείσα χώρα. Μετά το τέλος της θεωριτικής εκπαίδευσης, ακουλούθησε άσκηση και αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες πήραν βεβαίωση παρακολούθησης.


Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και της άσκησης, βρήκαμε χρόνο για μια γρήγορη βόλτα στο Kuopio, όπου συναντηθήκαμε με το Πρόξενο της Ελλάδας κο Jaakko Ojanpera, και τον ενημερώσαμε για τον σκοπό της επίσκεψης στην Φινλανδία.