Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006

Σκυλιά σώζουν ανθρώπους


απο την εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής"

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2006

Εαρινό σεμινάριο ομάδων σκύλων

Μάρτιος - Ιούνιος 2006.

Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, έγινε το εαρινό σεμινάριο των ομάδων σκύλων έρευνας και διάσωσης των μελών μας









.




Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις έρευνας σε ανοικτές περιοχές και ασκήσεις επιδεξιότητας.

Spring SAR dog teams seminar March - June 2006. Training seminar for the SAR dog teams

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006

Επιτροπή Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου. Αποκτήσαμε έδρα

13 Μαρτίου 2006
Με απόφαση της Επιτροπής του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος για την στέγαση της έδρας των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ. Το Δ.Συμβούλιο και τα μέλη, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την επιτροπή.

March 13, 2006
The RESCUE GR team has his base!! The KAYTANZOGLEIO NATIONAL STADIUM, offers an office to us for our headquarters.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2006

Εκδήλωση παρουσίασης των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

Εκδήλωση παρουσίασης των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ
12 Μαρτίου 2006.

Στο ξενοδοχείο Royal πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη παρουσίαση της οργάνωσης. Παρουσιάστηκαν το σήμα, η στολή, και οι στόχοι μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας εμψύχωσαν στην νέα μας προσπάθεια.
1st official presentation of the ELLINES DIASOSTES RESCUE GR.
March 12 2006.

At the Royal Hotel in Thessaloniki we made the 1st official presendation of our team.

We present our aims and our goals ..

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006

Αναμνηστική Πλακέτα στον Chris Prichard


Αναμνηστική Πλακέτα στον Chris Prichard.

8 Μαρτίου 2006.


Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού ταξιδιού μας, στην Αγγλία, συναντήσαμε και τιμήσαμε τον Chris Prichard, υπεύθυνο των ομάδων σκύλων έρευνας και διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, για την πολύχρονη προσφορά του στις προσπάθειες μας. Η συνάντηση έγινε στην διάρκεια του CRUFTS 2006, στο Birmingham, όπου η ομάδα τους παρουσίαζε το έργο τους, στο περίπτερο του χορηγού της. Ανανεώσαμε τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και λάβαμε νέα πρόσκληση για την επόμενη μας εκπαίδευση στην Αγγλία
Meeting Chris Prichard. March 8 2006. During our training journey in UK, we met Chris Prichard, the "captain" of the SAR dog Teams of the UK Fire Service and thank him for his contribution in our effort. The meeting took place during the Crufts dog show 2006 at Birmingham.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2006

Widley USAR Exersice, UK

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
FORT WIDLEY, HAMPSHIRE,
5-10 Μαρτίου 2006.
ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΡΕΙΠΙΑ



Οι ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ συμμετείχαν ως παρατηρητές, στην άσκηση έρευνας και διάσωσης από ερείπια (USAR).































Η άσκηση οργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UK), και την φιλοξένησε η Π.Υ. του Hampshire. Χορηγός της άσκησης ήταν το Υπουργείο Διεθνούς ανάπτυξης (DFID).
Μεταφερθήκαμε στην βάση των επιχειρήσεων, όπου λειτουργούσε το Κέντρο συντονισμού (OSOCC), και το τμήμα Logistics για την χρέωση του εξοπλισμού
Τις διαδικασίες συντονιστικού κέντρου της άσκησης αξιολόγησαν μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης, από την Αμερική, μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.
Αναπτύχθηκε εξειδικευμένος εξοπλισμός έρευνας αλλα και σκυλιά έρευνς από τις εθελοντικές ομάδες

Σάββατο 4 Μαρτίου 2006

Ευχαριστήρια πλακέτα στον Robin Furniss

Ευχαριστήρια πλακέτα στον Robin Furniss

4 Μαρτίου 2006


Τιμήσαμε τον Robin Furniss, Πυροσβέστη και μέλος των ομάδων σκύλων έρευνας και διάσωσης της Π.Υ, για την προσφορά του στην συμμετοχή μας στην άσκηση Fort Widley. Ευχαριστούμε τον Robin και την οικογένεια του για την πραγματικά "Ελληνική" φιλοξενία τους και τα αμέτρητα μίλια που έκαναν για να μας εξυπηρετήσουν.
Special thanks to Robin Furniss March 4,2006. Special thanks to Robin Furniss and his family for their great hospitality. Robin is a dog handler and Station Officer in Southampton Fire department. His help in our transportation and accommodation during the Widley Exercise in UK, was enormous

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2006

Τράπεζα αίματος

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
- τις καθημερινές 8:30 ως 13:00 και το απόγευμα 17:00 ως 19:00
- τα σαββατοκύριακα 9:00 ως 12:00.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τι είναι αιμοδοσία
Με τον όρο ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ εννοούμε τη χορήγηση αίματος για μετάγγιση και κατ΄επέκταση την όλη οργάνωση που ασχολείται με τη λήψη, έλεγχο, συντήρηση και διάθεση του αίματος και των παραγώγων του.
Με τη μετάγγιση γίνεται μεταμόσχευση αίματος από έναν οργανισμό στον άλλο.
Αφαιρείται δηλ. μια μικρή ποσότητα αίματος από έναν υγιή άνθρωπο, τόσο μικρή, ώστε να μην του προκαλέσει οποιαδήποτε επιβάρυνση στην υγεία του η αφαίρεση αυτή.
Μετά από σειρά εξετάσεων, το αίμα αυτό μεταγγίζεται στον άρρωστο.
Σήμερα η μετάγγιση του αίματος δεν αναφέρεται στο ολικό αίμα, αλλά μεμονωμένα στη μετάγγιση ερυθρών αιμοσφαιρίων, αιμοπεταλίων, πλάσματος ή παραγώγων (αλβουμίνη, γ-σφαιρίνη, παράγοντες πήξης κ.α.).
Έτσι, με μια μονάδα αίματος μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες 3 τουλάχιστον αρρώστων.
Και όχι μόνον αυτό: Η πρόοδος της τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε από τον αιμοδότη ένα μόνο στοιχείο του αίματος του, όπως μόνο πλάσμα (πλασμασφαίρηση) ή μόνο αιμοπετάλια (αιμοπεταλιοσφαίρεση)για μετάγγιση στους ασθενείς με κακοήθη αιματολογικά νοσήματα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το Κέντρο μας.
Γι΄αυτή τη διαδικασία θα χρειασθεί να διαθέσεις λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι για την απλή αιμοδοσία, χωρίς καμία επιβάρυνση και πάλι για τον οργανισμό. Λόγοι που επιβάλλουν την Εθελοντική Αιμοδοσία
Ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του γιατί θέλει να βοηθήσει συνειδητά το συνάνθρωπο του και όχι κάτω από οικονομική πίεση (επί πληρωμή αιμοδότης) ή κοινωνική πίεση(αιμοδότης φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος).
Η συλλογή αίματος από συγγενείς την ώρα της ανάγκης, δημιουργεί προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην Αιμοδοσία.
Οι συγγενείς βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση λόγω της ασθένειας προσφιλούς του προσώπου και συχνά είναι σωματικά εξαντλημένοι από τις φροντίδες για τον ασθενή τους. Επομένως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να αιμοδοτήσουν. Αλλά και η Υπηρεσία της Αιμοδοσίας δεν μπορεί να προγραμματίσει την επάρκεια του αίματος και να καλύψει σωστά τις ανάγκες τόσο σε αίμα όσο και σε παράγωγα, όταν η προσφορά του αίματος δεν είναι σταθερή και προγραμματισμένη.

Πλεονεκτήματα Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Βασισμένοι στην εθελοντική αιμοδοσία έχουμε κατά πολύ εξασφαλιστεί από την μετάδοση διαφόρων νοσημάτων, κυρίως ιογενών και αυτό αποδείχθηκε τόσο με την ηπατίτιδα όσο και με το AIDS. Από στατιστικές έχει αποδειχθεί ότι στις χώρες που η Αιμοδοσία στηρίζεται μόνο στην εθελοντική προσφορά, η μετάδοση ηπατίτιδων και AIDS με μετάγγιση είναι μικρή

Αιμοδοσία στον Ελληνικό χώρο
Η προσφορά αίματος στον Ελληνικό χώρο μέχρι σήμερα γίνεται κυρίως από τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται. Μόνο 35% των μονάδων αίματος που συλλέγονται στην Ελλάδα προέρχονται από ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ με την κυριολεξία του όρου.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 18 έως 62 ετών ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Ποιοι είμαστε..

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ» είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται όταν αυτό απαιτείται και με την Αγγλική επωνυμία «RESCUE GR».
Η Οργάνωση είναι Μη Κυβερνητική (Μ.Κ.Ο.) και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Σκοποί της Οργάνωσης είναι:

Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:
>Σε καταστάσεις εκτάκτου και εθνικής ανάγκης για την αντιμετώπιση:Φυσικών καταστροφών (σεισμών, πλημμυρών, κατολισθήσεων, χιονοστιβάδων, κ.α..) Ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων, κ.α.) Ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών)
> Στην έρευνα και διάσωση αγνοουμένων (ιδιαίτερα σε ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες)

Η μέσω, ανθρωπιστικών αποστολών, παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, ιατροφαρμακευτικής, επισιτιστικής, αναπτυξιακής και κάθε άλλης μορφής βοήθειας, προς τους πληθυσμούς τρίτων χωρών καθώς και ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών.

Η πραγματοποίηση των δράσεων αυτών μπορεί να γίνει και μέσω της συνεργασίας της οργάνωσης με φερέγγυο τοπικό εταίρο ή μέσω της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας για την ανάπτυξη του πνεύματος εθελοντικής προσφοράς των πολιτών.
Η προσφορά παροχής βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από την Οργάνωση από οποιονδήποτε ζητηθεί, στα πλαίσια της διάσωσης προσώπων και περιουσιών σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.
Η παροχή βοήθειας συμπεριλαμβάνει επίσης επιχειρήσεις πρόληψης και προετοιμασίας αντιμετώπισης καταστροφών ή παρόμοιων καταστάσεων από την Οργάνωση και προσφέρεται χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή άλλου είδους διάκριση

Τομείς δράσης

Οι τομείς δράσης της οργάνωσης και οι αντίστοιχες ειδικότητες προσδιορίζονται παρακάτω:

Έρευνα και Διάσωση αγνοουμένων ως συνέπεια μαζικών καταστροφών.
Αφορά στην έρευνα και διάσωση εγκλωβισμένων, ως συνέπεια μαζικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές, κ.λ.π)
Οι ειδικότητες εκπαίδευσης αξιολόγησης και επιχείρησης των μελών της οργάνωσης, για τον τομέα αυτό αναλύονται στον ισχύοντα Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας.
Ενδεικτικά αναφέρονται: Χειριστές μηχανημάτων απεγκλωβισμού, Χειριστές συστημάτων εντοπισμού, Χειριστές σκύλων διάσωσης, Παροχείς Πρώτων Βοηθειών, Χειριστές συστημάτων τηλεπικοινωνιών.

Έρευνα και Διάσωση αγνοουμένων σε μη αστικές περιοχές
Αφορά τον τομέα της έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων σε ανοικτές μη αστικές περιοχές, μικρού, μεσαίου και μεγάλου υψομέτρου. Οι ειδικότητες εκπαίδευσης αξιολόγησης και επιχείρησης των μελών της οργάνωσης, για τον τομέα αυτό αναλύονται στον ισχύοντα Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας.
Ενδεικτικά αναφέρονται: Ορειβάτες, Αναρριχητές, Χιονοδρόμοι, Παροχείς Πρώτων Βοηθειών, Χειριστές σκύλων διάσωσης

Έρευνα και Διάσωση αγνοουμένων σε Υγρό στοιχείο
Αφορά στον τομέα έρευνας και διάσωσης στο Υγρό στοιχείο (Έρευνες επιφανείας και υποβρύχιες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην θάλασσα, λίμνες, ποτάμια κ.λ.π.).Οι ειδικότητες εκπαίδευσης αξιολόγησης και επιχείρησης των μελών της οργάνωσης, για τον τομέα αυτό αναλύονται στον ισχύοντα Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας. Ενδεικτικά αναφέρονται: Δύτες, Ναυαγωσώστες, Χειριστές σκαφών, Παροχείς Πρώτων Βοηθειών.

Ανθρωπιστικές Αποστολές
Οι ειδικότητες εκπαίδευσης αξιολόγησης και επιχείρησης των μελών της οργάνωσης, για τον τομέα αυτό, αναλύονται στον ισχύοντα Κανονισμό Εσωτερικής ΛειτουργίαςΤα μέλη της Οργάνωσης μπορούν να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν περισσότερες της μίας ειδικότητες. Οι ειδικότητες που θα αναπτύσσονται, θα ακολουθούν τα εκάστοτε Διεθνή πρότυπα.



Μέλη της οργάνωσης
Τα μέλη της οργάνωσης ανήκουν σε 4 κατηγορίες

Ιδρυτικά Μέλη
Είναι τα μέλη που προσυπόγραψαν το καταστατικό και ίδρυσαν την οργάνωση. Έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και τα Τακτικά Μέλη.

Τακτικά Μέλη
Είναι τα Δόκιμα μέλη που η Γενική συνέλευση ψήφισε θετικά την αίτησή τους, σύμφωνα με τις διαδικασίες όπως αυτές αναφέρονται στα Δόκιμα Μέλη. Έχουν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης εφόσον είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι και 20 ημέρες πριν από την διενέργεια αυτής.

Δόκιμα Μέλη
Είναι τα μέλη της οργάνωσης που ως Φίλοι, επέλεξαν και δήλωσαν:
Να εκπαιδευτούν ως Δόκιμοι Διασώστες
Να εκπαιδευτούν ως Δόκιμα μέλη Ανθρωπιστικών Αποστολών
Να αποκτήσουν την ιδιότητα του Δόκιμου Αρωγού μέλους

Έτσι αντίστοιχα:
Υποψήφιοι Διασώστες
Οι υποψήφιοι διασώστες, εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ειδικότητας που επέλεξαν και αποκτούν την ιδιότητα του «Εκπαιδευόμενου Διασώστη». Τα μέλη αξιολογούνται σύμφωνα με τον ΚΕΚ (Κανονισμό Εκπαίδευσης) για τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει, και εφόσον κριθούν με επιτυχία, αποκτούν την ιδιότητα του «Δόκιμου Διασώστη» οπότε αποκτούν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της οργάνωσης.
Η συνεχής εκπαίδευση, η συμμετοχή σε ασκήσεις, εκδηλώσεις και επιχειρήσεις της οργάνωσης είναι μερικά από τα κριτήρια αξιολόγησης των δόκιμων διασωστών ώστε μετά από πρόταση της ΔΕΚ (Διεύθυνσης Εκπαίδευσης), να αποκτήσουν την ιδιότητα του «Διασώστη»
Η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εκπαιδευτών, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η συγγραφή εκπαιδευτικών άρθρων, είναι μερικά από τα κριτήρια που αξιολογούνται από την ΔΕΚ (Διεύθυνση Εκπαίδευσης), και απονέμεται στο μέλος η ιδιότητα του «Εκπαιδευτή» . Ως αρμόδια όργανα κρίσεων ορίζεται η ΔΕΚ με την συνεργασία του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής στην οργάνωση. Εφόσον η διαγραφή του έχει γίνει για άλλους λόγους, δεν μπορεί να επανεγγραφεί.

Υποψήφια Μέλη Ανθρωπιστικών Αποστολών
Τα υποψήφια μέλη Ανθρωπιστικών αποστολών, εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ειδικότητας που επέλεξαν και αποκτούν την ιδιότητα του «Εκπαιδευόμενου Μέλους Ανθρωπιστικών Αποστολών».
Τα μέλη αξιολογούνται για τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει, και εφόσον κριθούν επιτυχώς, αποκτούν την ιδιότητα του «Δόκιμου Μέλους Ανθρωπιστικών Αποστολών» οπότε αποκτούν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις ανθρωπιστικές αποστολές της οργάνωσης.
Η συνεχής εκπαίδευση, η συμμετοχή σε ασκήσεις, εκδηλώσεις και ανθρωπιστικές αποστολές της οργάνωσης είναι μερικά από τα κριτήρια αξιολόγησης των δόκιμων μελών ανθρωπιστικών αποστολών ώστε μετά από πρόταση της ΔΑΝΑ (Διεύθυνση Ανθρωπιστικών Αποστολών), να αποκτήσουν την ιδιότητα του «Στελέχους Ανθρωπιστικών Αποστολών»
Ως αρμόδια όργανα κρίσεων ορίζεται η ΔΑΝΑ (Διεύθυνση Ανθρωπιστικών Αποστολών) με την συνεργασία του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής στην οργάνωση.
Εφόσον η διαγραφή του έχει γίνει για άλλους λόγους, δεν μπορεί να επανεγγραφεί.

Υποψήφια Αρωγά Μέλη
Τα υποψήφια Αρωγά Μέλη, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην προβολή και ανάπτυξη της οργάνωσης. Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα, αξιολογείται από την ΔΔΣ (Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων) και αποκτούν την ιδιότητα του «Δόκιμου Αρωγού Μέλους». Η συνεχής και μακρόχρονη προσπάθεια των μελών αξιολογείται από την ΔΔΣ (Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων), οπότε και προτείνεται προς το Δ.Σ η μετάταξη των μελών σε «Αρωγά Μέλη»
Ως αρμόδια όργανα κρίσεων ορίζεται η ΔΔΣ (Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων) με την συνεργασία του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεγγραφής στην οργάνωση. Εφόσον η διαγραφή του έχει γίνει για άλλους λόγους, δεν μπορεί να επανεγγραφεί.
Τα δόκιμα μέλη που είναι στην οργάνωση για τουλάχιστον 2 έτη, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ώστε να γίνουν Τακτικά Μέλη.
Η αίτηση τους πρέπει να προσυπογραφεί από 4 Τακτικά Μέλη. Η αίτηση κατατίθεται στον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος μετά από συνεργασία με τον Ταμία, την προωθεί ή όχι προς το Δ.Σ. και αυτό την αξιολογεί και την καταθέτει στην Γενική Συνέλευση για ψήφιση.
Τα Δόκιμα Μέλη δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Τα Δόκιμα Μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Φίλοι της οργάνωσης
Ως Φίλοι της οργάνωσης μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τους σκοπούς της οργάνωσης. Συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής, και καταβάλλουν στο Ταμείο της οργάνωσης την εισφορά εγγραφής τους. Το ποσό της εισφοράς προσδιορίζεται από το Δ.Σ. και αναφέρεται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.
Μπορούν να παρευρίσκονται στην Γενική Συνέλευση.
Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
Δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν ή εκλέγεσθαι.
Στο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν ως φίλοι της οργάνωσης θα τους δοθεί η ευκαιρία να την γνωρίσουν και εφόσον το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους:
Να εκπαιδευτούν ως υποψήφιοι Διασώστες
Να εκπαιδευτούν ως υποψήφια μέλη Ανθρωπιστικών Αποστολών
Να αποκτήσουν την ιδιότητα του Αρωγού μέλους

Επίτιμα Μέλη
Είναι τα μέλη της οργάνωσης, (Φίλοι, Δόκιμα, Τακτικά και Ιδρυτικά) που βοήθησαν σημαντικά τους στόχους της οργάνωσης και μετά από πρόταση του Δ.Σ. και έγκριση από τα 2/3 των παρευρισκομένων της Γενικής Συνέλευσης, τους απονέμεται ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους.

Επίτιμος Πρόεδρος
Ανακηρύσσεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το μέλος που από την θέση του ως Πρόεδρος του Δ.Σ., βοήθησε σημαντικά τους στόχους της οργάνωσης. Ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου είναι η ανώτερη τιμητική διάκριση.


Επικοινωνία
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ....

Τηλεφωνικά (24h) στο +30 2310 216999
Με Fax στο +30 2310 217999

Ταχυδρομικά
Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο
Προέκταση Αγ.Δημητρίου
54638 Θεσσαλονίκη

Email Info@rescue.gr